Mededelingen donderdag 8 februari

– Helaas hebben we van de week te horen gekregen dat Ria Beukers (31 jaar lid) en Lia Maarschalkerweerd hun lidmaatschap van Musica hebben opgezegd. Ria vanwege lichamelijke ongemakken na diverse operaties en Lia vanwege dat zij vindt dat het tijd gekomen is om te stoppen.

– Bij aankomst via de Madeweg werden we onaangenaam verrast met een routewijziging op het terrein van Westerhonk. Via borden werden we via een andere kant naar de repetitieruimte verwezen. Maar daar aangekomen vonden we een vreselijke bende met zand, modder en linten. Dit resulteerde wel in een valpartij. Ik heb even gekeken tot hoe lang de werkzaamheden waren zodat we volgende week niet nog een keer door die ellende moeten ploegen. Zoals eerder werd doorgegeven, zouden de werkzaamheden t/m 9 februari duren, dus volgende week moet alles weer normaal zijn.

– Ton Hendriks heeft een compilatie van het Kerstconcert gemaakt en op de website geplaatst na toestemming van de solisten https://youtu.be/i3sNf2wlJ9Q.

– Verder moet ik jullie prijzen dat er door velen gehoor is gegeven aan de oproep aan welke liederen jullie de voorkeur geven. De Muziekcommissie heeft alles verzameld en dit zal besproken worden.

– Er werd een vraag gesteld wanneer er weer een ALV gehouden zal worden. We hopen dat we dit binnenkort zullen inplannen. We zijn druk bezig met het bezoeken van diverse kerken en gaan ook kijken naar nieuwe koorkleding.

– Reminder: Als jullie je nog niet ingeschreven hebben voor de koorreis, kan je een inschrijfformulier bij mij ophalen en ook weer inleveren voordat Franz vd Zand terug is van zijn vakantie. Hij is er weer op 29 februari.

Mededelingen zondag 24 en maandag 25 december

 • Zondag 24 december:
  • Nog net voor Kerst, maar voor het nieuwe Jaar wilde Harmen jullie alvast een nieuwe repetitiebrief sturen met enkele bedankjes over het Kerstconcert en nieuwe plannen.

  • Repetitiebrief Harmen december 2023 Copy

 • Maandag 25 december:
  • Hierbij willen wij jullie nog attenderen op de Kerstgroet van het productieteam via Hans van Roode, dat te lezen is onder het Ledenmenu en Beeld & Geluid op onze website met nog enkele beelden van ons Kerstconcert. Bij Beeld & Geluid vind je ook de foto’s van ons jl. Kerstconcert in Naaldwijk.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Mededelingen donderdag 30 november

 • We schieten al aardig op in aanloop naar de Kerstconcerten en we mochten dit keer al Arthur Postma verwelkomen als begeleider op de vleugel. Aarnoud speelde nu op het orgel.
 • Tijdens de pauze was er een traktatie, verzorgd door de Evenementencommissie vanwege Sinterklaas.
 • Er zijn nog enkele koorleden, die zich voor het buffet hebben opgegeven, maar nog niet hiervoor hebben betaald. Graag 18,50 euro overmaken op de bekende bankrekening van ons koor.
 • Henny Oosterhuis is opgenomen in het IJsselland Ziekenhuis vanwege een hernieuwde operatie aan haar knie.  Door deze operatie kan zij niet deelnemen aan de kerstconcerten, want de planning is dat zij 2 weken in het ziekenhuis moet verblijven.
 • Verder zagen we weer Mira vd Bos terug na haar operatie. Met haar gaat alles naar wens.
 • De redactie van Musica Media vraagt om kopij in te leveren voor 23 december 2023. In januari 2024 komt dan het nieuwe nummer uit. Graag jullie verhaaltjes, gedichten, anekdotes, recepten, verslagen, ervaringen door mailen naar lienekevanderaa@gmail.com of oostenhenk@gmail.com
 • Volgende week, 7 december 2023, zal Ria Hogervorst (Kledingcommissie) de nieuwe corsages voor de Kerstconcerten uitdelen. Deze heeft Ria met enkele koorleden ontworpen en gemaakt. De corsages geeft zij op naam uit en deze moeten ook weer ingeleverd worden aan haar, na de Kerstconcerten! 
 • Bijzonderheden met betrekking tot de Kerstconcerten op zaterdag 16 december as.:

 • Als voorlopig tijdschema is het de bedoeling dat de koorleden op 16 december om 13.00 uur aanwezig zijn in de kerk. Uitgifte van 2 consumptiebonnen per persoon. Dan wordt ook het opkomen van de heren, die later dan de dames op het podium plaatsnemen, geoefend. Harmen zal ongeveer 20 minuten nodig hebben om in te zingen. Om 14.00 uur hebben we even pauze in het Pleincentrum voor koffie, thee of frisdrank. Om 14.30 uur gaat de kerkdeur open voor het publiek, dus dan moet alles klaar zijn.
 • Om ongeveer 16.30 uur, direct na het middagconcert, zal Rolf van Koppen een foto van het hele koor op het podium maken. Dus niet gelijk na het concert van het podium aflopen.
 • Hierna zal het buffet klaar staan in de zaal en brasserie om 17.00 uur. Het drinken hierbij kan betaald worden met een consumptiebon.
 • Bij het avondconcert is alles al bekend, dus dan zal dit ongeveer 18.45 uur zijn dat jullie aanwezig moeten zijn (dit kan nog bijgesteld worden op de dag zelf, dit hangt af hoe het een en ander verloopt). De meeste koorleden, die deelnemen aan het buffet, zijn dan al aanwezig. De kerkdeur gaat dan om 19.30 uur open. Na het avondconcert is er aansluitend een borrel in de zaal. Een consumptiebon kan dan weer gebruikt worden. Buiten de consumptiebonnen om kan je natuurlijk ook persoonlijk afrekenen.
 • Het hele tijdschema wordt na de generale repetitie nog een keer in een aparte bijlage gemaild (het kan zijn dat er dan misschien nog iets veranderd is in het voorlopige schema).
 • Volgende week beginnen we weer om 19.45 uur. De stoelen zullen dan in de kooropstelling van de Kerstconcerten staan. De kooropstelling zal door het Bestuur aangestuurd worden.
 • Dus als jullie binnenkomen niet direct ergens willekeurig gaan zitten.

Actuele Muzieklijst met oefeningen per stemgroep

Van de te zingen muziekstukken tref je hieronder de oefenpartijen per stemgroep aan. In alfabetische volgorde. (uitvoering Cocky Vervenne)

Adoramus Te Christe

All by myself

Cantique de Jean Racine

Dank sei Dir Herr

Elegia (Karl Jenkins)

Gloria (Vivaldi)

Healing Light / Celtic Prayer

Homeward Bound

Honour Him alone

Horch der Abendglocke Ton

La Vergine degli Angeli

Lascia ch'io pianga

Le Seigneur est ma Lumiere

Lugsana

Pie Jesu

Sing to the Lord

Mededelingen donderdag 23 februari

Hier zijn weer de mededelingen van afgelopen donderdag en de keuze voor een nieuwe dirigent van de commissie Nieuwe Dirigent.

Voor de 6e proefrepetitie verwelkomen wij Harmen Cnossen, die wij nog kennen als dirigent van de Marinierskapel waarbij wij als koor in 2011 mochten optreden.

– We zingen Emmelijn en Ada vd Oever toe, die jarig zijn.
– Ria Beukers laat ons weten dat het goed met haar gaat en dat ze zich verwend voelt door alle kaartjes die zij mocht ontvangen en zij bedankt de koorleden hiervoor.
– Anny Hartog is inmiddels geopereerd, volgende week gaan de hechtingen eruit en begint de revalidatie. Wie haar een goed herstel wil wensen kan een kaartje naar haar huisadres sturen, Reiger 14, 2693 AN ‘s Gravenzande.

Afgelopen vrijdag heeft de commissie Nieuwe Dirigent besloten 4 kandidaten te kiezen uit de 6 dirigenten, die een proefrepetitie hebben gegeven. Dit zijn Steven van Wieren, Aldert Fuldner, Matthijs Breukhoven en Harmen Cnossen.
A.s. donderdagavond zal Ger van Dongen als commissielid toelichten hoe de commissie tot deze keuze is gekomen. Daarna kunnen de koorleden d.m.v. een uitgedeeld stembriefje hun favoriet kenbaar maken. Deze stembriefjes worden dan verzameld en in de pauze geteld. Na de pauze zal de commissie dan laten weten wie de meeste stemmen heeft gekregen.
In de tijd die nog overblijft zullen we zeker nog enkele liederen zingen onder begeleiding van Aarnoud.

In het geval van afwezigheid a.s. donderdagavond 2 maart en je wilt toch stemmen, dan kan je je keuze kenbaar maken d.m.v. een mailtje naar westlandsekoorverenigingmusica@gmail.com.

Tot donderdag, wanneer we kiezen voor een nieuwe dirigent.

Kaartverkoop Kerstconcert Poeldijk van start

Op zaterdag 14 december a.s. geeft de Westlandse Koorvereniging Musica haar jaarlijks Kerstconcert in de H. Bartholomeus Kerk in Poeldijk.

WKV Musica is onlosmakelijk verbonden met Tom Parker en dus mogen liederen uit “The Young Messiah” en “The Commandments” niet ontbreken. Maar daarnaast komen heel wat Internationale Kerstliederen langs. Het wordt een “MUSICA(LE)” WERELDREIS!

Aan dit concert werken mee Anitra Jellema (Sopraan) en Remko Harms (Tenor). We verheugen ons weer op de komst van The Dutch pipes and drums, die samen met het koor wederom voor een apotheose zullen zorgen. Verder werken mee Arthur Postma (vleugel), Christan Grotenbreg (synthesizer/saxofoon), Aarnoud de Groen (orgel) Reinilde Buys (harp) en het jubilerende Blaaskwintet Hi-Five.

Met dit concert stelt dirigent Gerard Brëas zijn koor WKV Musica weer voor een nieuwe uitdaging.

Het concert begint om 20:00 uur en de kerk gaat om 19:15 uur open.

De kaarten kosten € 23,00 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor, of via de website www.wkvmusica.nl, of telefonisch WKV Musica 06 45459023

In Poeldijk zijn ook op zaterdagavond parkeerzones van kracht. U kunt uw auto parkeren op het ABC-Westland – ingang Nieuweweg, Poeldijk!!
Er is een gratis pendeldienst naar H. Bartholomeus Kerk en deze brengt u na afloop van het concert weer terug.

WKV Musica verzorgt samen met Marco Bakker Jubileumconcert in Sint Pancras.
Zaterdag 28 september 2019

In 1989 is speciaal voor diegenen, die door overlijden van hun partner alleen achterbleven en het als een gemis ervoeren, dat er voor hen geen passende activiteiten werden georganiseerd, de “Alleengaandenkring” opgericht. In eerste instantie was deze kring voor de Protestantse Gemeenschap van Sint Pancras. Na de sluiting van de dependance van de katholieke parochie “De Ark” zijn vanaf 2005 ook de alleengaanden van die parochie bij de kring aangesloten.
Ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van deze “Alleengaanden-/ Ontmoetingskring” verzorgt op zaterdag 28 september a.s. de Westlandse Koorvereniging Musica samen met Marco Bakker het Jubileumconcert.
Het concert vindt plaats in het Kerkelijk Centrum “De Regenboog” in Sint Pancras en begint om 14:30 uur. De zaal is open vanaf 14:00 uur.

Tijdens het Jubileumconcert wordt het koor begeleid door haar vaste dirigent Gerard Brëas, Aarnoud de Groen, orgel en Peter Bontje, vleugel. Marco Bakker, Bariton, is bereid gevonden om als solist zijn medewerking aan dit concert te geven. Het programma bestaat o.a. uit populair klassieke muziek en werken uit Verdi’s opera’s Nabucco, La Forza del Destino en de musical Joseph.

WKV Musica, opgericht op 4 april 1991, is het grootste gemengd koor uit de regio Haaglanden en bestaat uit 160 leden. In de eerste jaren van haar bestaan was het koor het vaste begeleidingskoor van The New London Chorale van Tom Parker. Een groot aantal Nederlandse artiesten hebben de afgelopen 28 jaar hun medewerking verleend aan de concerten van WKV Musica.
Kaarten kosten € 15,00 pp en zijn verkrijgbaar bij leden van het koor.

Jaaroverzicht 2019

Indrukwekkende Eucharistieviering in de Basiliek van Oudenbosch

Op zondag 31 maart jl. verzorgde de Westlandse Koorvereniging Musica de muzikale omlijsting van de Eucharistieviering in de Basiliek HH Agatha & Barbara in Oudenbosch. Deze kleine kopie van de Sint Pieter in Rome is van veraf een herkenbare baken in het West Brabantse landschap.

WKV Musica werd vergezeld door soliste Margaret Roest, Aarnoud de Groen, organist en het blaaskwintet Hi-Five. Het geheel stond onder leiding van dirigent Gerard Breas.
Voorafgaand aan de dienst heeft het koor een intro van 30 minuten verzorgd met o.a. The Ground van O. Gjeilo en A Celtic Prayer van K. Jenkins. Tijdens de viering zijn naast het Kyrië van Schubert ook delen uit de Messe Le Solennelle van G. Gounod vertolkt met het Sanctus als hoogtepunt. De dienst werd afgesloten met Love Changes Everything van A. Lloyd Webber.

Het van tijd tot tijd 8 stemmig koor heeft op deze 4de zondag van de Vastentijd voor een buitengewone eucharistie viering gezorgd.

Het nagenoeg voltallige koor, totaal 160 leden, samen met de soliste Margaret Roest hebben een indrukwekkende performance neergezet. Na afloop van de dienst kreeg het koor, soliste en muzikale begeleiding een staande ovatie van de kerkgangers en op social media klinkende commentaren.

foto Hans van Roode

Jaaroverzicht 2018

11 maart 2018 werd er medewerking verleend aan de Glazen Staddienst te Maasdijk. Voorganger was Ds. H.M. Habekotté. Arthur Postma begeleidde ons op de synthesizer.

6 april 2018 is er door een groot aantal koorleden medewerking verleend aan een trouwdienst van één van de leden te Wateringen. Een mooie, warme en feestelijke huwelijksdienst, geleid door dominee Henzen: in een volle kerk, ongeveer 80 koorleden van Musica, leden van 4 families, vrienden en heel veel gemeenteleden.
En wat een prachtig optreden is het geworden van Musica zoals altijd onder leiding van Gerard Breas en op het orgel Aarnoud de Groen. Zoveel positieve reacties heeft het bruidspaar ontvangen over dit optreden. Het was gewoon fijn: een mooie dienst opgeluisterd met toepasselijke liederen voor dit huwelijk.

18 t/m 21 mei Koorreis Koblenz en Remagen
Wat een geweldig koorweekend was het. Een fantastisch concert in de volle basiliek van Remagen. Een prachtige locatie met een verrassend uitzicht op de Rijn en wat een heerlijk weer. Uitstekend gezongen en gespeeld.
De koffie en de taarten waren onovertroffen. Allemaal zelf gemaakt door de kloosterlingen en de vrijwilligers en wat een hartelijke, lieve mensen en wat een enthousiast publiek.
De Kastorkirche was van een totaal andere orde. Veel groter en wat een enorm orgel. Ook daar is uitstekend gezongen. Mooi klonken de nummers met Margaret Roest en Peter Bontje. Aarnoud de Groen stal de show tijdens dit concert met het enorme orgel.
De Schelp aan de Rijn was voor vele koorleden een hoogtepunt.. Ook daar waren de mensen weer enthousiast en er bleven steeds meer mensen luisteren. Weer een totaal ander repertoire en dat is uniek voor een koor toch? Bovendien was het nog steeds stralend weer. Daar hebben we enorm mee geboft. Het hele weekend was weer tot in de perfectie georganiseerd.

8 oktober 2018 – Benefietconcert Stichting Droom je thuis

Het op 8 oktober 2018 gehouden benefietconcert van de Westlandse Koorvereniging Musica ten behoeve van het Droom Je Thuis Huis is een groot succes geworden.

In een volle Kerk “De Hoeksteen” te Monster hebben WKV Musica, onder leiding van Gerard Breas, samen met Marco Bakker, Jan Vayne, Hi-Five, Arthur Postma en Aarnoud de Groen een grandioos concert gegeven. De solo’s van Marco Bakker en Jan Vayne waren van hoog niveau. En de inzet van het koor zorgde ervoor dat de kerk tijdens dit concert figuurlijk uit zijn voegen barstte.
In het tweede deel van het concert kregen de aanwezigen de gelegenheid om met o.a. Hallelujah van Cohen, Toreador van Bizet en When the Saints vol enthousiasme mee te zingen.
De aanwezige kinderen en ouders van Droom Je Thuis hebben een onvergetelijke avond beleefd.

Aan het einde van het concert is door de voorzitter van het koor – Dea de Koning – aan de voorzitter van Stichting Droom Je Thuis – Kees Quak – en Lonneke van der Meer een cheque overhandigd van € 12.500. Dit bedrag is mogelijk gemaakt doordat de artiesten, musici en het koor geheel belangeloos aan dit concert hebben meegewerkt. Daarnaast was de kerk gratis ter beschikking gesteld en hebben de leveranciers en sponsors ervoor gezorgd dat de kaartopbrengst geheel ten goede kon komen aan de Stichting.

Het Droom Je Thuis Huis is hiermee weer een stap dichterbij gekomen!

In het fotoalbum op deze website vindt u een door Rolf van Koppen Fotografie gemaakte sfeerimpressie van deze avond.