Jaaroverzicht 2015

Op 8 maart werd er medewerking verleend aan een kerkdienst in het kader van Diensten aan Zee in de Bethelkerk in Scheveningen. De vaste organist is Sander van Marion die in deze diensten ‘de sterren van de hemel speelt’. Van hem is ook het idee voor deze bijzondere diensten afkomstig. Hij is verantwoordelijk voor het muzikale gedeelte dat kwalitatief van hoog niveau is.

Op 6 juni ging het gehele koor een dag naar Breda. De sfeer was uitstekend.
‘s Middags werd een klein concert gegeven in de Grote Kerk. Musica maakte met dit concert veel indruk. Zelfs zoveel, dat het koor later werd uitgenodigd om op 22 december een kerstconcert te organiseren in deze zelfde Grote Kerk. Na afloop van de reis stond er in de repetitieruimte in Monster een heerlijk buffet klaar.

15 december was het weer tijd voor de gratis traditionele kerstconcerten die ieder jaar gehouden worden in de H. Machutuskerk te Monster. Aan dit concert werkten mee:
affiche_5m-page1
Sae-Jeong Kim (sopraan)
Aarnoud de Groen (vleugel)
Han Kapaan (hobo)
Reinilde Buis (harp)
Arthur Postma (synthesizer)

Tweemaal werd er die avond een prachtig concert gegeven voor een afgeladen kerk.

19 december organiseerde Musica een gevarieerd kerstconcert in de H. Bartholomeuskerk te Poeldijk. Ook hier weer een volle kerk. Hieraan werkten mee:

affiche_kerstconcert_poeldijk-page1Vocal Group Orpheus
Wendy Krikken (sopraan)
Jan Vayne (vleugel)
Arthur Postma (synthesizer)
Aarnoud de Groen (orgel)
Hi-five (blaaskwintet)
Koperblazers Marinierskapel

Na afloop van deze concerten waren de reacties zeer enthousiast mede door de variatie van liederen en artiesten en ook werd het gewaardeerd dat de bezoekers betrokken werden bij de concerten door middel van samenzang.

22 december gingen de leden van Musica wederom naar Breda. Zeer vereerd waren we met de uitnodiging om een kerstconcert te organiseren in de Grote Kerk van Breda. Hieraan werkten mee:
12249636_10204364359183668_3849385136367464120_n
Vocal Group Orpheus
Margaret Roest (sopraan)
Peter Bontje (vleugel)
Aarnoud de Groen (orgel)
Hi-five (blaaskwintet)

Ook hier na afloop laaiend enthousiaste reacties. Al deze concerten stonden natuurlijk weer onder leiding van onze dirigent Gerard Breas, die met zijn vakmanschap en enthousiasme iedere avond weer tot een feestje weet te maken.