Muzikale leiding

Gerard20Breas20small

Gerard Breas is geboren in Den Haag en werd op 19 jarige leeftijd benoemd als organist van de Nieuwe Badkapel in Scheveningen.

Hij dirigeerde talloze grote evenementen met koren, waaraan vele bekende nationale en internationale artiesten hun medewerking verleenden en plaatsvonden in vrijwel alle grote concertzalen in Nederland. Ook in vele Europese kathedralen, zoals die van o.a. Antwerpen, Keulen, Bourges, Lille, Trier, Rome, Canterbury, Ely en Coventry dirigeerde hij of bespeelde hij het orgel. Als gastdirigent stond hij in de fameuze Crystal Cathedral in Los Angeles en begeleider van koren maakte hij tournees door Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en Canada.

Sinds 2004 maakt Gerard Breas jaarlijks reizen als dirigent van projectkoren naar diverse Europese steden zoals Praag, Wenen, Bratislava, Leipzig, Dresden en Rome. In het najaar van 2013 werd een succesvolle concertreis gemaakt met een 180 man tellend koor naar St. Petersburg en voor mei 2015 staat een reis naar de San Marco in Venetië en naar Verona gepland.

Vanaf het allereerste begin was hij de dirigent van de grote concerten van Tom Parkers New London Chorale. De samenwerking met Vicky Brown en Madeline Bell met volle zalen zijn voor hem onvergetelijk. De Sing-in concerten met koren van meer dan 1000 man zijn voor velen onuitwisbare herinneringen.
Hij heeft een grote voorliefde voor de Engelse en Amerikaanse koormuziek, een liefde die hij door zijn enthousiasme duidelijk heeft overgebracht op zijn koorleden.
Naast al deze projecten is hij ook de vaste dirigent van het uit 140 personen bestaande koor de “Westlandse Koorvereniging Musica”.

In 2009 werd zijn 40 jarig jubileum gevierd in het World Forum Theater in Den Haag met o.a. een Sing-in koor van meer dan 400 zangers. Zijn eigen koren, een koperensemble van de Marinierskapel, bekende solisten als Marco Bakker, Madeline Bell, Janet Mooney, Gordon Neville en vele anderen zorgden tezamen met zijn eigen koren voor een groots muziekfestijn waarin 40 jaar muziekhistorie van Gerard Breas voorbij kwam. Tijdens dit evenement kreeg hij de stadspenning van de Gemeente ’s-Gravenhage en een glazen sculptuur als waardering voor zijn bijdrage aan de bekendheid van beide gemeentes. In 2003 werd hij onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau.