WKV Musica verzorgt samen met Marco Bakker Jubileumconcert in Sint Pancras.
Zaterdag 28 september 2019

In 1989 is speciaal voor diegenen, die door overlijden van hun partner alleen achterbleven en het als een gemis ervoeren, dat er voor hen geen passende activiteiten werden georganiseerd, de “Alleengaandenkring” opgericht. In eerste instantie was deze kring voor de Protestantse Gemeenschap van Sint Pancras. Na de sluiting van de dependance van de katholieke parochie “De Ark” zijn vanaf 2005 ook de alleengaanden van die parochie bij de kring aangesloten.
Ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van deze “Alleengaanden-/ Ontmoetingskring” verzorgt op zaterdag 28 september a.s. de Westlandse Koorvereniging Musica samen met Marco Bakker het Jubileumconcert.
Het concert vindt plaats in het Kerkelijk Centrum “De Regenboog” in Sint Pancras en begint om 14:30 uur. De zaal is open vanaf 14:00 uur.

Tijdens het Jubileumconcert wordt het koor begeleid door haar vaste dirigent Gerard Brëas, Aarnoud de Groen, orgel en Peter Bontje, vleugel. Marco Bakker, Bariton, is bereid gevonden om als solist zijn medewerking aan dit concert te geven. Het programma bestaat o.a. uit populair klassieke muziek en werken uit Verdi’s opera’s Nabucco, La Forza del Destino en de musical Joseph.

WKV Musica, opgericht op 4 april 1991, is het grootste gemengd koor uit de regio Haaglanden en bestaat uit 160 leden. In de eerste jaren van haar bestaan was het koor het vaste begeleidingskoor van The New London Chorale van Tom Parker. Een groot aantal Nederlandse artiesten hebben de afgelopen 28 jaar hun medewerking verleend aan de concerten van WKV Musica.
Kaarten kosten € 15,00 pp en zijn verkrijgbaar bij leden van het koor.