Jaaroverzicht 2017

Vrijdag 17 februari 2017

Bijna 100 koorleden werkten mee tijdens de trouwdienst van twee van onze leden in de Uniekerk. Het (stralende ) bruidspaar genoot zichtbaar. De door het bruidspaar uitgekozen nummers Cent Mille Chansons, I Believe, Our Father, Look at the World en Love Changes Everything.werden daar gezongen

Donderdag 23 februari 2017

Na de pauze van de wekelijkse repetitie werd door de evenementencommissie een Tombola georganiseerd. Deze bracht mede door de gesponsorde prijzen en de verkoop van de lootjes een mooi bedrag op voor de koorkas.

Zaterdag 22 april 2017

Een bus met 80 musicanen vertrok in de vroege ochtend richting Alkmaar. Daar genoten we van koffie of thee met overheerlijk gebak in een prachtig restaurant Heeren van Sonoy, dit is gelegen in een voormalig klooster in het centrum van Alkmaar. Daarna was er vrije tijd om Alkmaar te bekijken wat de meesten dan ook deden. Daarna gingen we richting het bedevaartsoord “Onze Lieve Vrouwe ter Nood “ waar we een lunch hadden. In de middag werd er in de grote Kapel door het koor opgetreden. Aarnoud de Groen begeleidde ons daarbij. Na het concert konden we nog rond kijken op het bedevaartsoord en de Genadekapel bezoeken.’

De bus vertrok aan het einde van de middag richting Monster waar we werden ontvangen met een drankje en een heerlijk buffet. De repetitieruimte was door een aantal koorleden omgetoverd tot een gezellig restaurant.

Zondag 24 september 2017

Deze zondag hebben we medewerking verleend aan een kerkdienst in de Breepleinkerk in Rotterdam. 2 bussen met ruim 100 koorleden vertrokken vanaf het sportpark in ’s Gravenzande. Hele goede reacties kwamen er na afloop over de kwaliteit van het koor. Ook hier werden we weer begeleid door Aarnoud de Groen op het prachtige orgel.

Zondag 22 oktober 2017 werkten we mee aan Klassiek op zondag in de Oude Kerk in Naaldwijk. Overige medewerkenden: Aarnoud de Groen, Hi-five, Anitra Jellema, Arthur Postma. Na afloop ook hier weer heel veel positieve reacties op dit concert.

Zondag 12 november 2017 is er medewerking verleend aan de Dienst aan zee in de Bethelkerk in Scheveningen. Dit wederom op uitnodiging van organist Sander van Marion. Thema van de kerkdienst was ‘Een vrolijke ruil ‘ n.a.v. 500 jaar Reformatie. De predikant was D. Scheltens uit Lunteren. Zoals altijd begeleidde Aarnoud de Groen ons weer perfect.

Zaterdag 18 november 2017 Studiedag in ’t Centrum in De Lier.

130 koorleden waren deze dag aanwezig om van Marco Bakker veel te leren over de manier van zingen. Aan de ademsteun, de open klanken en de uitspraak van de medeklinkers werd vooral aandacht te geven. Heel bijzonder was dat tijdens het zingen van kerstnummers buiten Sinterklaas langs kwam met zijn pieten, Zij werden feestelijk ingehaald tegenover ’t Centrum in de Lier.

Vrijdag 15 december 2017

In een uitverkochte Bartholomeuskerk in Poeldijk (800 personen) werd een geweldig kerstconcert gegeven. Wat een feest voor alle betrokkenen.

Medewerkenden waren :
Roder Jongenskoor, Jan Vayne – vleugel, Wendy Krikken – sopraan , Jasper Leever- bas, Arthur Postma – Synthesizer, Aarnoud de Groen – orgel, Reinilde Zevenbergen-Buys – harp. Dit alles onder de bezielende leiding van onze Gerard Breas. Hi-Five speelde voor het eerst met de jonge koperblazers. Een hele mooie aanvulling op dit uitstekende quintet. Licht en geluid zoals altijd uitstekend verzorgt door het team van Hans van Roode.

Dinsdag 19 december 2017 werd er wederom twee keer een kerstconcert gegeven voor een bomvolle Machutuskerk in Monster.
Voor ons allen een jaarlijks hoogtepunt kunnen we wel stellen.

Medewerking dit jaar verleend door : Anitra Jellema – Sopraan , Ira Spaulding – Bas, Peter Bontje – Synthesizer, Han Kapaan – Hobo, Aarnoud de Groen -Orgel.

Ook de afterparty was weer heel gezellig.