Jaaroverzicht 2013

3 februari 2013
Medewerking Zondagavonddienst Maassluis

8 februari 2013
Benefietconcert in de Bethelkerk in Scheveningen voor de Stichting Mega Meike. De opbrengst was voor de 2-jarige Meike, voor de bekostiging van een reis naar de Verenigde Staten waar zij heenging voor de behandeling van een neuroblastoom .
Met belangeloze medewerking van: WKV Musica en Concertante o.l.v. Gerard Breas, Chr. mannenkoor De IJsselzangers en het Slikkerveers Christelijk mannenkoor onder leiding van Everhard Zwart, Margaret Roest – sopraan, Aarnoud de Groen – orgel, Wim Loef en Boudewijn Zwart – vleugel, Het Arpeggio Trio, Martin de Deugd – viool. Presentatie Evard Niessing

25 mei 2013:
Sfeervol, emotierijk, plezierig en indrukwekkend: het zijn slechts enkele kwalificaties die gegeven kunnen worden aan de SamenLoop voor Hoop Westland, in het Hofpark van Wateringen is gehouden. Gedurende 24 uur werd in estafettevorm door teams en individuele lopers gewandeld. Een kleine 10.000 zakken waren neergezet langs het parcours wat het park op zaterdagavond, nadat de daarin geplaatste kaarsen waren aangestoken, een feeëriek gezicht gaf. Musica trad tijdens dit indrukwekkende evenement op maar liep ook mee met een team.

1 oktober 2013
Televisie-opnamen t.b.v. het programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep in de Grote of Sint Jacobskerk, Den Haag
Medewerkenden: WKV Musica en Concertante, Sharon Kips, Jan Vayne, Aarnoud de Groen, High Five en Osiris.

2 november 2013
Workshop in ‘De Voorhof’ te Honselersdijk. Deze keer geheel o.l.v. onze eigen dirigent Gerard Breas werd er een zaterdag lang extra gerepeteerd.

12 en 13 december
Musica werkte samen met Concertante mee aan de kerstconcerten in Delft. Alle vier de concerten waren uitverkocht. Een klinkend succes. Tijdens de kerstdagen waren de concerten terug te zien bij TV West.
Medewerkenden: Pearl Jozefzoon, Ernst Daniël Smid, Jan Vayne en L.A. The Voices, het Osiris Kwintet, High-Five, Dutch Pipes and Drums, Arthur Postma en de koren Concertante en Musica.

16 december
Het traditionele kerstconcert in Monster. Dit niet zoals gewoonlijk in de Machutuskerk, maar in de Hervormde kerk in Monster. Het was spannend, want hoe zou het gaan in zo een andere kerk. Maar ook hier een geweldig concert. De kerk was bomvol. Na afloop alleen maar lovende reacties.
Medewerkenden: Ira Spaulding, Wendy Krikken, Han Kapaan, Martin de Deugd, Arthur Postma en Wim Loef

21 december
In de H. Bartholomeuskerk te Poeldijk werd The Promise of Christmas uitgevoerd, samen met Concertante en een gedeelte van de Honselse Harmonie. Een tot de laatste plaats bezette kerk, enthousiast publiek, een koor van 200 personen dat zo prachtig en gemotiveerd zong en dan daarbij nog een voortreffelijk spelend orkest. Iedereen heeft genoten van het begin van de avond tot en met de toegift. Ook hier waren de reacties enorm. Voor veel mensen was het werk heel verrassend.
Medewerkenden: Ira Spaulding, Wim Jan van Deuveren, Yvonne v.d. Hout, WKV Musica en Concertante, de Honsels Harmonie, Peter Bontje en Arthur Postma.