Jaaroverzicht 2014

Van 30 mei t/m 2 juni verbleef het koor in Trier. Een geweldige happening waarbij door het koor en alle medewerkers een gigantische prestatie is neergezet met daar omheen de nodige ontspanning.

Vrijdag 30 mei vertrokken de bussen naar Trier. Na een tussenstop bij de “Akkers van Margraten” en “de Bokkerijder” in Vaals arriveerde het gezelschap in het hotel in Trier.

brunnenhof31 mei werd een openluchtconcert gegeven op het plein Brunnenhof naast de Porta Nigra. In de stralende zon werd onder grote belangstelling een gevarieerd repertoire uitgevoerd. Margaret Roest zong samen met het koor onder anderen “Lippen Schweigen”. De vertegenwoordiger van het cultuurbureau van de stad Trier vond het, zoals hij later met vette hoofdletters liet weten “EIN GIGANTISCHES ERLEBNIS”.

‘s-Avonds werd een concert gegeven in de Basilika Sankt Paulin, een prachtige Barok-kerk. Het was een geslaagd concert met klassieke en geestelijke liederen. De solo’s van Margaret Roest, Aarnoud de Groen en Peter Bontje maakten het geheel compleet. De Regionalkantor overlaadde de organisatie met complimenten. Hij vond het “einmalig” dat dit in zijn kerk plaats had gevonden.

Zondag 1 juni werd meegewerkt aan de hoogmis in de Dom in Trier. Nooit eerder verleende Musica haar medewerking aan een gezongen Heilige Mis in een Katholieke kerk. Het was een fantastische belevenis. Margaret Roest met haar prachtige stem zorgde voor de nodige emotie en Aarnoud de Groen had de beschikking over een prachtig orgel. Menig traantje werd weggepinkt tijdens het Ave Maria van Caccini.

Naast deze prachtige concerten werd natuurlijk ook de stad bekeken. De reis werd zondagmiddag afgesloten met een feestelijke boottocht over de Moezel. Het was een zeer geslaagde reis.DSC09710

3 juli werd de vakantie ingeluid met een gezellige boottocht over de Westlandse wateren.

24 oktober werd een Najaarsconcert georganiseerd in de Voorhof in Honselersdijk.  Voor een bomvolle kerk werd een greep uit het repertoire van de concerten in Trier ten gehore gebracht. Leuk om dat ook nog voor “eigen” publiek te kunnen doen.

16 december werd het traditionele gratis kerstconcert georganiseerd. Dit keer weer in de vertrouwde Machutuskerk. Omdat de belangstelling de capaciteit van deze kerk te boven gaat, werd besloten op één avond twee concerten te organiseren. Samen met Wendy Krikken, Han Kapaan, Aarnoud de Groen en Wim Loef werden er twee concerten gegeven voor een volle kerk. Een goede keuze dus.

poc20 december werd The Promise of Christmas uitgevoerd in de Bartholomeuskerk in Poeldijk. Dit in samenwerking met Honsels Harmonie. Heel bijzonder was de medewerking van Orpheus. Dit is een vocalgroep uit de Oekraine. Zij zongen op een indrukwekkende wijze enkele van hun eigen nummers maar vulden ook de mannenpartijen aan en namen de soli voor hun rekening.