Nieuws

Laatste Nieuws (alleen leden)

De jongste MM vindt u onder het ledenmenu. Veel lees plezier.

We laten 2020 – het Corona jaar – achter ons. Een verloren jaar. Vanaf maart zijn er geen fysieke repetities en hebben we geen concerten gegeven!!

De Online Repetities, opgezet door Gerard Brëas, dirigent, i.s.m. Aarnoud de Groen, muzikaal begeleider, en wekelijks via Live Stream te volgen, hebben de verbondenheid en de saamhorigheid tussen de leden onderling in stand gehouden.

Het vaccinatie programma is inmiddels van start gegaan. We hopen van harte dat daarmee de Corona-beperkingen in de loop van het eerste halfjaar zover zullen worden afgebouwd, dat we met het hele koor weer gezamenlijk kunnen repeteren. En de geplande concerten in hun volle glorie kunnen doorgaan.

De leden van het koor zijn voor 100% gemotiveerd.

2021 is ook ons Jubileumjaar. Het koor bestaat in april 30 jaar.

Waar we onherroepelijk bij stil zullen staan. De vraag is alleen wanneer?

Repetitie in Corona tijd

5 Maart 2020 was onze laatste repetitie in de Kerkzaal van het Westerhonk. Door de  Corona-beperkingen was het niet meer mogelijk om als koor met 160 leden fysiek te repeteren.

Voor alle leden is dit een enorm gemis. Het samen zingen geeft zoveel energie en saamhorigheid. En dat is zeker in deze tijd, waar voor menigeen sociale contacten zo belangrijk zijn, moeilijk verteerbaar. 

Onze dirigent, Gerard Brëas en muzikale begeleider, Aarnoud de Groen, hebben – in overleg met het bestuur – de online repetitie via YouTube Live Streaming opgezet. En vanaf september ’20 hebben we weer elke donderdagavond onze gezamenlijke repetitie. De belangstelling hiervoor is groot – ruim 100 leden zijn dan via Live Streamen verbonden. En kleine impressie van zo’n online repetitie krijgt u in het bovenstaande filmpje. De Chat-sessies geven de deelnemers op deze manier toch weer een gevoel van verbondenheid – ook al is het niet makkelijk om alleen te zingen.

De leden kunnen de opgenomen repetities op de Ledensite – onder Beeld en Geluid –  terugkijken.

Met het enthousiasme en inzet van Gerard Brëas en Aarnoud de Groen hopen we dat dit Corona-virus geen grip krijgt op ons koor – Westlandse Koorvereniging Musica – en dat we ons 30 jarig bestaan met een mooi jubileumconcert mogen vieren.

Foto impressie 2019

Foto impressie 2019