Jaaroverzicht 2011

6 maart verleende Musica medewerking aan de Glazenstaddienst in Maasdijk.

19 maart was er voor de leden een workshop met Margaret Roest. Een geweldige dag waarin we veel hebben geleerd.

Op 8 april vierde de Westlandse Koorvereniging Musica haar 20 jarig jubileum met een grandioos jubileumconcert in de St. Jan de Doperkerk te Wateringen. Het publiek was na afloop razend enthousiast. Kreten als: Wat een prachtig concert. Onze complimenten! We hebben een geweldige avond gehad, werden alom gehoord.

Veel indruk maakte het 125 leden tellende koor. Zij brachten een gevarieerd repertoire, samen met de aanwezige solisten. Ira Spaulding bracht diverse negro spirituals ten gehore. Petra Berger zong onder anderen Stay with me till the morning. Margaret Roest sloot het gedeelte voor de pauze samen met het koor af met het Sanctus van Gounod.

Na de pauze werd het meer hedendaagse repertoire gebracht zoals Ben, Tears in Heaven en Bohemian Rhapsody. Dit alles werd muzikaal begeleid door bekende musici als Rob van Dijk, Aarnoud de Groen, Peter Bontje, Peter van Dinther, Han Kapaan, Reinilde Buys en Martin de Deugd.

Kortom een bijzonder mooie avond waar nog lang met plezier aan terug zal worden gedacht.

Op 23 november werkte Musica samen met Concertante wederom mee aan het Korpsconcert van de Marinierskapel.

Op 15 en 16 december verleende Musica samen met Concertante weer medewerking aan de traditionele kerstconcerten in de Oude Kerk te Delft. (Lees ook het artikel in de krant Delft op zondag van 25-9-2011).

19 december was er weer het traditonale gratis kerstconcert. Deze keer met medewerking van Wendy Krikken en de panfluitist Mihai. In de overvolle kerk genoot iedereen van een sfeervol concert. Zowel het koor als de solisten werden na afloop gecomplimenteerd met dit prachtige optreden.