Reis naar Duitsland-Mainau en Konstanz (2012)

« 1 van 2 »

De Westlandse Koorvereniging Musica heeft grote successen behaald in Duitsland. Op zaterdag 19 mei werd een onvergetelijk en succesvol concert gegeven op het prachtige bloemeneiland Mainau in de Bodensee. Precies op dezelfde plek waar Andre Rieu concerteerde zong Musica de sterren van de hemel voor een buitengewoon enthousiast publiek.
Het repertoire sloeg aan: delen uit de musical Joseph werden gewaardeerd. Het publiek werd nog enthousiaster bij het luisteren naar de ABBA-medley en zong mee met operettenummers als Lippen Schweigen en het overbekende Viljalied. Met name de sopraan Margaret Roest ontlokte bij het publiek hierbij een daverend Bravo-geroep.

‘s Avonds gaf Musica een indrukwekkend concert in de schitterende Stephanskirche in Konstanz. Ook daar oogstte het koor samen met Margaret Roest veel succes. Prachtig klonk het Ave Maria van Caccini, het Sanctus van Gounod en de spiritual Ride the Chariot. Organist Aarnoud de Groen speelde op het enorme 4-klaviers orgel de Toccata uit de Suite Gothique van Boelman.